Dag 1. Avreise fra hjemsted etter avtale med kurs for Linkjøping som er vårt mål første dag. Her skal vi bo på Quality Hotel Ekoxen, felles middag på hotellet. Lunsj stopp ved Karlstad (ikke inkl.).

Dag 2. Vi starter dagen med frokost før vi skal en tur på Gøta Kanal Berg – Borensberg

inkl. lunsj (9 sluser og 2 akvedukter) avgang kl. 10:00. Etter ankomst ca. kl: 13:30 setter vi kurs for Kalmar hvor vi blir i 2 netter. Her skal vi bo på Kalmar First Hotel Witt. Felles middag på hotellet om kvelden.

 

Pris kr. 11.890,- pr. pers i dobbeltrom
(tillegg enkeltrom kr 1.580,-)

Inkl i pris:

  • Transport i turistbuss
  • 1 natt Linköping
  • 2 netter   Kalmar
  • 1 natt Växjö
  • 4 frokost
  • 4 lunsj
  • 4 middager
  • Tur på Gøta Kanal
  • Omv. Kalmar slot
  • Tur til Öland

 

Dag 3. Frokost før vi skal en tur på Kalmar slott som er Nordens best bevarte renessanseslottet. Etter besøket her tar vi plass i bussen og kjører over til Öland. Langs fastlandets kyst strekker Öland sin fjorten mil lange, jevne horisontlinje.  I vest er Kalmarsund grense mot Småland og i øst ligger Østersjøens ubrutte vannflate. Øya er bare en og en halv mil tvers over på sitt bredeste. Alle har glede av å oppdage Ölands unike naturverden og gledes av de mange kulturminnene. På søndre Öland er floraen enestående og fuglelivet veldig rikt. Her finnes flere vekster og dyr som ikke finnes andre steder i hele verden. Dette har sitt utgangspunkt i hvordan markedene brukes og hvordan de er inndelt.  Vi finner også Sveriges sommerslott Solliden på Öland dette er oppført i italiensk stil og har ett flott parkanlegg. Vi har med oss en guide som vil følge oss denne dagen i ca 8 timer.

Det blir besøk også på Solliden slottspark hvor også dagens lunsj blir servert i Sollidens slottspark. Felles middag på hotellet om kvelden. 

Dag 4. Avreise fra hotellet etter frokost. Denne dagen skal vi besøke "Glassriket" På vår tur i gjennom ”Glassriket” finner mange av Sveriges mest kjente glassbruk.

Vi kan blant annet nevne Kosta Boda hvor vi også blir servert dagens lunsj på Restaurant Linnea, Kosta Boda Art Hotel.. Kosta Boda kan vel sies å være kjent blant de fleste av oss.

Vi fortsetter så mot Växjö hvor vi skal bo på Växjö Quality Hotel Royal Corner, felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5. Frokost før avreise fra hotellet med kurs Ullared på vår vei hjemover. Her blir det anledning for både handling og bespisning for de som ønsker. Vi møtes i bussen igjen til avtalt tid og setter kurs for Norge.