Atlanterhavsveien – Molde – Ålesund—Grotli

atlanterhavsveienVi vil oppleve noen av Norges vakreste områder,og er på en virkelig spennende tur til sjarmerende byer, vakre daler, høye fjelltopper, dype fjorder og ville fossefall. Opplev Atlanterhavsveien, Geirangerfjorden, Ålesund og Molde .

2. juli - 6. juli 2019

 

 

 

 

 

moldeDag 1 - Gudbrandsdalen – Romsdalen - Molde. Vi starter fra Østfold /Oslo med kurs for Molde. Ferden går forbi Mjøsa og Lillehammer og videre langs Gudbrandsdalslågen opp gjennom den vakre, frodige Gudbrandsdalen til Dombås. Fra Dombås fortsetter turen videre nedover den mektige Romsdalen, gjennom Lesja og Bjorli før vi tar en liten stopp ved Trollveggen. En 1000 m høy loddrett fjellvegg, velkjent som eliteklatrernes eldorado for base-hopping, sist-nevnte dog forbudt fra 1986. Lunsj underveis er inkludert (kafferast er ikke inkl.). Herfra kjører vi til Molde hvor vi skal bo i to netter. I Molde, – Rosenes by - bor vi på Quality Hotell Alexandra, som har nydelig belig-gende ved havnen. Molde er kjent for sine vakre omgivelser, utsikten over fjorden mot Sunnmørsalpene og ikke minst ”Moldejazz”. Vi har felles middag på hotellet om kvelden. Etterpå kan man hygge seg sammen, eller kanskje spasere en tur langs den flotte kaia.


atlanterhavsveien2Dag 2 - Molde– Kristiansund - Atlanterhavsveien - Molde. Etter frokost samles vi i bussen til avtalt tid og setter kursen mot Kristiansund hvor vi tar en rundtur før ferden går videre til den flotte Atlanterhavsveien som fører oss tilbake til Molde. Langs denne fantastiske veien, helt ute i havga-pet, ligger de idylliske fiske-værene Ona, Bjørnsund, Bud og Håholmen. Vi spiser lunsj på Bud, et sjarmerende sted med en god fiskerestaurant. Etter lunsj fortset-ter vi mot Molde igjen. Felles middag på kvelden.

Dag 3 - Molde - Ålesund. Etter en god frokost på ho-tellet kjører vi til fergen som tar oss fra Molde til Vestnes ( 35 min.) og starter på vår tur mot Ålesund – denne byen i jugendstil som etter den katastrofale bybrannen i 1904 reiste seg igjen som en fugl Fønix av asken. Åle-sund og området rundt har mye å by på, bl.a. museer, Atlanter-havsparken (akvarium), møbeldesign og fjellet Aksla midt i byen med en fantastisk utsikt. Det blir tid til å bese seg i byen og eventuelt spise lunsj (ikke inkl). Vi bor på Quality Hotel Waterfront. Felles middag på hotellet.

geirangerDag 4 - Ålesund – Geiranger - Grotli. Vi starter med frokost på hotel-let. Denne dagen skal vi opple-ve Geirangerfjorden. Vi kjører over Stranda til Hellesylt hvor vi tar fergen til Geiranger. Dette gir en fantastisk naturopplevel-se. Denne dagen er det lunsj på egenhånd (ikke inkl.) Vi forset-ter videre til Grotli hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

grotli2Dag 5 - Grotli – hjemsted. Etter en god frokost tar vi plass i bussen og setter kur-sen hjemover. Vi kjører fra Grotli og nedover Ottadalen til Lom. Her tar vi en stopp før vi fortsetter turen videre i vakker natur langs med Vågåvatnet og over mot Valdresflya til Beito hvor dagens lunsj blir servert. Turen går herfra videre via Fagernes til Oslo og Østfold. Kaffe stopp underveis (ikke inkl.).

 

 

Pris: kr 8.270,- per pers. i dobbeltrom. Enkeltromstilegg kr 1240,-.

Inkl. i prisen:

  •  Transport i turistbuss,
  •  4 frokoster,
  • 3 lunsjer,
  • 4 middager
  • 2 natt Quality Hotell Alexandra, Molde
  • 1 natt Thon Hotel Ålesund
  • 1 natt Grotli Hotel
  • Alle ferger/ bomavgifter og guide.
  • Reisevertinne
Til toppen