Bornholm - ”Solskinns øya i Østersjøen”

bornholm12

7. juni - 11. juni 2023

Bli med og opplev våren på Bornholm som også blir kalt «Solskinnsøya» på grunn av sitt milde klima og det høye antallet soltimer per år.
Midt i Østersjøen finner vi en liten dansk øy som ofte omtales som kontrastenes øy. Her skifter landskapet fra de flotteste sandstrender til klipper og granittmassiver som stuper rett i havet.

 

 

 

 Dag 1 - Oslo/Østfold - Bornholm

Vi starter fra Oslo og kjører gjennom Østfold til Ystad, hvor vi går om bord i fergen som tar oss med til Bornholm.
Stopp for lunsj på veien til Ystad. Vi ankommer Bornholm på kvelden og sjekker inn på hotel Hotel Abeildgaard som ligger i Sandkaas på nordsiden av øya. Felles middag på hotellet etter ankomst.

https itravelapicom hotels 11000000 11000000 10999800 10999701 de346e41 zjpg  abildgaard par haand i haand web

Dag 2 - Utflukter på Nord-Bornholm

GudhjemVi starter dagen med frokost på hotellet før vi møtes i bussen kl. 9.00.
Denne dagen blir det utflukt til Rønne og vi utforsker Nord-Bornholm med lokal guide. Vi kjører via Harsle med de berømte silderøkeriene og videre til Fiskestedet Vang. Herfra går turen videre til Hammers hus Slottsruin, hvor vi spaserer opp til den gamle,
imponerende festningen fra 1200-tallet. For de som ikke ønsker å bli med opp er det en cafe og et museum man kan besøke.
Lunsj denne dagen blir Gudhjem hvor det blir servert buffet på restaurant Brøddan, Etter lunsj blir det tid til en titt på Gudhjem med sitt særpreg. Vårt neste besøk er i Østerlars Rundkirke, den største av Bornholms fire rundkirker, alle fra 1100-tallet.
Herfra går turen videre til tvillingbyene Sandvik, Allinge og vårt hotel.

Hammershus Christiansofarten Gudhjem Oesterlars rundkirke1

 

Dag 3 - Utflukter på Nord-Bornholm

Sandvig Strand SandvigVi møtes på hotellet kl. 9.00 og blir med på sightseeing med vår lokale guide på Syd-Bornholm. Vi kjører til Aakirkeby og ut til Bornholms flotte strand Dueodde. Her er sanden så fin at den i sin tid ble benyttet i timeglass. Neste stopp på turen er Snogebæk, hvor det finnes restauranter og røkerier med spennende bornholmske fiskespesialiteter. Her finner vi også en liten sjokoladebedrift med håndlaget sjokolade og eget lite utsalgssted, samt flere små spennende butikker. Ferden herfra går til Nexø, som er forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomsby, og videre langs kysten til Svaneke, en meget sjarmerende liten by, hvor vi får en enkel lunsj denne dagen (inkl.) Her blir det anledning til å bese seg litt på egenhånd. Felles middag på hotellet om kvelden.

Nordbornholms Rogeri Allinge Hullehavn Svaneke

 

Dag 4 - Dagen fri til egen disposisjon

Hammerhavnens BaadfartDagen kan man enten bruke på egen hånd i Rønne, der finnes både kunst og museer, eller ta en heldags utflukt til Christiansø / Gudhjem. Hvis det er interesse vil det bli satt opp buss som vil kjøre til Gudhjem, herfra går det båt til Christians ø. Øya ligger en times båttur nordøst for Gudhjem. Det var i årene 1684-86 at en norsk offiser og nærmere 300 norske soldater fikk i oppdrag å bygge festningsanlegget på øya. Oppholdet på øya blir ca. 3 timer. Dette gir tid til en spasertur rundt på den lille øya. De som ønsker det kan spise lunsj på stedets eneste kro (ikke inkl.). Alternativt kan de som ønsker det benytte dagen i Gudhjem, her finnes både kunst og museer.

Helligdommen Helligdomsklipperne Melstedgaard

 

Dag 5 - Bornholm - hjem

Vi sjekker ut fra hotellet og setter kursen hjemover igjen via fergen til Ystad. Det blir lunsjstopp underveis til Norge.
Vi forbeholder oss rett til endring på rekkefølgen av utfluktene.

 

Pris kr 9.275,- per pers. i dobbeltrom.

Tillegg enkeltrom kr. 1.980,-

Inkl. i pris:

  • Busstransport
  • 4 frokoster
  • 3 lunsjer
  • 4 middager
  • Utflukter dag 2 og 3
  • Reisevert/vertinne på turen
Til toppen