Bornholm - ”Solskinns øya i Østersjøen”

bornholm12

17. juli - 21. juli 2018

Midt i Østersjøen finner vi en liten dansk øy som ofte omtales som kontrastenes øy. Her skifter landskapet fra de flotteste sandstrender til klipper og granittmassiver som stuper rett i havet. Midt på øya finner vi en av Danmarks største skoger, Almindingen. Bornholm blir også kalt «Solskinnsøya» på grunn av sitt milde klima og det høye antallet soltimer per år.

 

 

 

 Dag 1 - Oslo/Østfold - Bornholm

Hotel GriffenVi starter fra Oslo og kjører gjennom Østfold til Ystad, hvor vi går om bord i fergen som tar oss med til Bornholm. Stopp for lunsj på veien til Ystad.
Vi ankommer Bornholm på kvelden og sjekker inn på hotel Griffen som ligger sentralt til i Rønne.

Hotel Griffen 4 Hotel Griffen 9 Hotel Griffen 3

 

Dag 2 - Utflukter på Syd-Bornholm

Sandvig Strand SandvigVi møtes på hotellet kl. 10.00 og blir med på sightseeing med vår lokale guide på Syd-Bornholm. Vi starter med en kort rundtur i Rønne før vi fortsetter via Aakirkeby og ut til Bornholms flotte strand Dueodde. Her er sanden så fin at den i sin tid ble benyttet i timeglass! Neste stopp på turen er Snogebæk, hvor det finnes restauranter og røkerier med spennende bornholmske fiskespesialiteter. Her finner vi også en liten sjokoladebedrift med håndlaget sjokolade og eget lite utsalgssted, samt flere små spennende butikker. Ferden herfra går til Nexø, som er forfatteren Martin Andersen Nexøs barndomsby, og videre langs kysten til Svaneke, en meget sjarmerende liten by. Her blir det anledning til å bese seg litt på egenhånd. I tillegg får vi en smakebit på en av øyas silderøkerier (inkl.). Etter besøket her fortsetter vi gjennom de fine fiskestedene Listed og Bølshavn til Saltuna, hvor vi finner ”Det hvite hus” som er et håndverkshus med mange artige ting. Siste stopp på veien tilbake mot Rønne er Almindingen – Danmarks 3. største skog med det 3. høyeste punktet i Danmark - Rytterknægten på 162 moh.

Felles middag på hotellet om kvelden.

Nordbornholms Rogeri Allinge Hullehavn Svaneke

 

Dag 3 - Utflukter på Nord-Bornholm

GudhjemVi starter dagen med frokost på hotellet før vi møtes i bussen kl. 10.00. Denne dagen blir det utflukt til Nord-Bornholm med lokal guide. Vi kjører nordover via Muleby og Harsle til Hammershus Slotsruin, hvor vi spaserer opp til den gamle og imponerende festningen fra 1200-tallet. For de som ikke ønsker å bli med opp er det en cafe og et museum man kan besøke. Herfra går turen videre til tvillingbyene Sandvik og Allinge. Vi kjører videre kystveien gjennom Sandkås og Tejn til Gudhjem hvor det blir servert lunsj. Der får vi smake på Bornholmske spesialiteter. Etter lunsj blir det tid til en titt på Gudhjem med sitt flotte særpreg. Dagens sightseeing avsluttes med et besøk i Østerlars Rundkirke, den største av Bornholms fire rundkirker, som alle er fra 1100-tallet.

Etter en spennende dag vil vi være tilbake på hotell Griffen igjen ca. kl.16.00 – 17.00.

Vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden.

Hammershus Christiansofarten Gudhjem Oesterlars rundkirke1

 

Dag 4 - Rønne - utflukt til Christiansø og Chauteau L1 Gadegaard

Hammerhavnens BaadfartDagen fri til egen disposisjon.

Dagen kan man enten bruke på egen hånd i Rønne, der finnes både kunst og museer, eller ta en heldags utflukt til Christiansø / Gudhjem. Hvis det er inntresse vil det bli satt opp buss som vil kjøre til Gudhjem, herfra går det båten over til Christians ø. Øya ligger en times båttur nordøst for Gudhjem. Det var i årene 1684-86 at en norsk offiser og nærmere 300 norske soldater fikk i oppdrag og bygge festningsanlegget på øya. Oppholdet på øya blir ca. 3 timer. Dette gir tid til en spasertur rundt på den lille øya. De som ønsker det kan spise lunsj på stedets eneste kro (ikke inkl.). Alternativt kan de som ønsker det benytte dagen i Gudhjem, her finnes både kunst og museer.

Vi møtes på hotellet kl. 17.00 for en kveldsutflukt. Vi skal besøke Chauteau L1. Gadegaard - Bornholms vingård - hvor vi både får se og høre om rødvinsproduksjonen. Det blir smaksprøver og grilling på Vingården før retur til hotellet.

Helligdommen Helligdomsklipperne Melstedgaard

 

Dag 5 - Bornholm - hjem

Vi sjekker ut fra hotellet og setter kursen hjemover igjen via fergen til Ystad. Det blir lunsjstopp underveis til Norge.

Vi forbeholder oss rett til endring på rekkefølgen av utfluktene

 

 

 

Pris kr 7.695,- per pers. i dobbeltrom.

Tillegg enkeltrom kr. 1.380,-
Tillegg for havutsikt kr 1060,-

Inkl. i prisen:

  • 4 netter på Hotell Griffen
  • 4 frokoster
  • 3 lunsjer
  • 3 middager
  • 1 kveldsutflukt m/middag
  • Utflukter dag 2 og 3
  • Transport i turistbuss
Til toppen