Gotland, en perle i Østersjøen

gotland124. - 28. juli 2018

Gotland er en myteomspunnen øy med unik natur og levende kultur.
Det blir utflukter både nord og sør på øya. Vi 
skal bo i Visby. Visby, middelalderbyen som ble grunnlagt allerede i år 897 som den eldste byen i hele Østersjøområdet, er plassert på verdensarvlisten til UNESCO. Den hadde også en sentral rolle i det gamle Hansaforbundet. Foruten den velbevarte bymuren fra år 1250 finnes mange middelalderbygninger, kirkeruiner og den vakre domkirken Santa Maria. Gå omkring her er som å vandre midt i historien samtidig som vi møter en moderne og aktiv by.

 

 

Dag 1 - Hjemsted – Södertälje

Vi starter fra Oslo og Østfold med kurs for Sverige. Turen går via Karlstad mot Södertälje som er vårt mål denne dagen. Vi stopper for lunsj underveis (ikke inkl.)

Felles middag på hotellet om kvelden.


Dag 2 - Södertälje - Gotland

Vi starter dagen med frokost før vi tar plass i bussen og kjører til Nynäshamn hvor vi tar fergen (ca. 3 timer) over til Gotland og Visby. Vi sjekker inn på hotellet vårt. Det blir litt tid til å rusle rundt i denne særegne byen, før vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3 - Gotland - Färö

Etter frokost møter vi den lokale guiden vår som først tar oss med på en utflukt nordover på øya og mot Färö, Ingmar Bergmanns rike. Fergen over Färösund tar 10 minutter over til den mindre øya Färö. Språket og skikkene her skiller seg ut fra resten av Gotland. Kystens vidstrakte raukfelt og klippestrender gir et storslagent inntrykk av fortid. Färö har ca. 600 fastboende. På mange av øyas gårder ser vi de karakteristiske kalkstenshusene. Det særegne landskapet har inspirert mange forfattere og kunstnere. På nordre delen av øya besøker vi blant annet sanddynsfeltet Ullahau og den flere kilometer lange stranden Sudersand. Kirken og Bungesmuseet kan vi også besøke. Lunsj på Vinor Krog før vi vender tilbake til fastlandet. I Lummelunda, på nordsiden av øya, finner vi også de velkjente og spennende dryppstensgrottene med fantasifulle formasjoner.

Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4 - Gotland

Etter frokost går ferden med guide langs den vakre kunstveien mot sydspissen av øya hvor den kjente rauken Hoburgsgubben skuer ut over havet. Fra Hoburgfyr har vi en storslagen utsikt. Det blir sikkert også en stopp ved stenmuseet i Kettelviken. Her brøt de en gang i tiden sandsten og produserte blant annet slipestener som ble eksportert til hele Europa. Vi stopper også ved Bottarvedgården, en typisk sydgotlandsk gård fra 1600-tallet. Deretter kjører vi videre til Öja og besøker en av Gotlands merkeligste og største kirker. Lunsj underveis på restaurant Majstregården.

Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5 - Gotland - hjemsted

Vi spiser frokost på hotellet før vi tar fergen fra Visby og over til Nynäshamn. Derfra går turen tilbake til Norge og hjemstedene våre. Vi tar frivillige og nødvendige stopp underveis.

NB! Vi forbeholder oss rett til endring i rekkefølgen på utfluktene.

gotland2

Pris: kr 8.490,- per pers. i dobbeltrom.
TIllegg for enkeltrom kr. 1.380,-

Inkl. i prisen:

  • Busstransport
  • 1 natt Scandic Södertälje
  • 3 netter Clarion Hotel Wisby
  • 4 frokoster
  • 2 lunsjer
  • 4 middager
  • Ferger og guider
  • Reisevertinne /vert
Til toppen