Sørlandet - Stavanger ”Flor og Fjære” og båttur på Lysefjorden

A4 Flo og fjære 2017

6. - 10. juli 2021

Bli med på opplevelsesrike dager til sommerens Sørland, Stavanger og Sør-Hidle, Norges egen palmeøy. I dette eksotiske landskapet vokser det appelsiner og palmer ved siden av hawairoser, fersken og fikentre. Ja, her er det grobunn for det meste, bli med og opplev.

Det blir båttur inn Lysefjorden med flotte naturopplevelser.

 

 

Dag 1 - Østfold/Oslo - Flekkefjord

Vi starter fra Østfold/Oslo med kurs for Sørlandet. Lunsj spiser vi i Grimstad, før ferden går videre til Flekkefjord. Her skal vi overnatte på Maritim Fjordhotell. Felles middag etter ankomst.

Etterpå kan man for eksempel rusle litt rundt i den koselige sørlandsbyen.

 

Dag 2 - Flekkefjord - Stavanger

Etter frokost takker vi for oss. Turen fra Flekkefjord går via Egersund og over Jæren. Vi spiser lunsj underveis. Videre går turen til Stavanger hvor vi tar en liten rundtur i byen, før vi sjekker inn på hotellet som ligger i sentrum.

Det blir litt tid til egen disposisjon før vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden.

 

Dag 3 - Flor og Fjære

Dagen starter med frokost på hotellet. Vi møtes i resepsjonen kl. 10.30 og går den korte turen bort til Skagenkaien hvor båten skal ta oss med ut til Sør-Hidle, en flott fjordtur på ca. 20 minutter.

Her ute finner vi Flor og Fjære, verdens nordligste tropehage. Det er en fantastisk opplevelse av farger, blomster, palmer, eksotiske trær og fred. Stedet gir et innblikk i hva det er mulig å få til med pågangsmot, fantasi og oppfinnsomhet. Et sted som bare må oppleves!

Ved ankomsten blir vi møtt av guiden som forteller hele historien om dette stedet og viser oss rundt. Etter omvisningen får vi servert en fortreffelig lunsj, litt utenom det vanlige.

Etterpå rusler vi litt rundt på egen hånd, nyter og får inspirasjon i det vakre anlegget, før båten tar oss med tilbake til Stavanger. Felles kveldsmat på hotellet om kvelden.

 

Dag 4 - Stavanger - Lysefjorden - Hovden

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og starter på dagens tur via Lysefjorden til Setesdal. Vi blir med fergen inn Lysefjorden. På turen passerer vi blant annet Prekestolen og Kjerag, vel kjent i forbindelse med basehopping. Er vi heldige, får vi kanskje med oss opplevelsen av å se noen hoppe også.

Etter ankomsten til Lysefjordbotten, kjører vi den korte veien opp til Ørneredet, hvor det blir en pause. Derfra kjører vi videre via Setesdal til Vrådal, hvor vi skal bo på Hovden Resort/ Hovdestøylen.

Etter vi har sjekket inn blir det felles middag og hyggelig samvær siste kvelden.

 

Dag 5 - Hovden (Setesdal, Telemark) - Hjemsted

Hjemturen går gjennom vakker Telemarksnatur tilbake til Oslo og Østfold.
Vi avslutter med lunsj på veien.Grupper på forespørsel, be om tilbud på ønsket opplegg!

  

 

 

Flor og fjaere 2017
Pris kr. 9.275,-
per pers. i dobbeltrom.


 Tillegg for enkeltrom  kr. 1780,-


Inkl. i pris:

  • Busstransport 
  • 1 natt Maritim Hotel, Flekkefjord 
  • 2 netter Thon Hotel, Stavanger
  • 1 natt Hovden Resort, Setesdal
  • 4 frokoster, 5 lunsjer, 3 middager, 1 kveldsmat
  • Guider og innganger
  • Reisevertinne/vert.
Til toppen