Sørlandet - Stavanger ”Flor og Fjære” og båttur på Lysefjorden

A4 Flo og fjære 2017

4. - 8. juli 2022

Bli med på opplevelsesrike dager til sommerens Sørland, Stavanger og Sør-Hidle, Norges egen palmeøy. I dette eksotiske landskapet vokser det appelsiner og palmer ved siden av hawairoser, fersken og fikentre. Ja, her er det grobunn for det meste, bli med og opplev.

Det blir båttur inn Lysefjorden med flotte naturopplevelser.

 

 

Dag 1 - Østfold/Oslo - Farsund

Vi starter fra Østfold/Oslo med kurs for Sørlandet. Lunsj spiser vi i Grimstad, før ferden går videre til Farsund. Her skal vi overnatte på Farsund hotell. Felles middag etter ankomst. Etterpå kan man for eksempel rusle litt rundt i den koselige sørlandsbyen

Dag 2 - Farsund - Stavanger

Etter frokost takker vi for oss. Turen fra Farsund går via Flekkefjord, Egersund og videre kystveien over Jæren. Vi spiser lunsj underveis. Videre går turen til Stavanger hvor vi får en guidet omvisning i byen, før vi sjekker inn på hotellet som ligger i sentrum. Det blir litt tid til egen disposisjon før vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden. 

 

Dag 3 - Flor og Fjære

Dagen starter med frokost på hotellet. Vi møtes i resepsjonen kl. 10.30 og går den korte turen bort til kaien hvor båten skal ta oss med ut til Sør-Hidle, en flott fjordtur på ca. 20 minutter. Her ute finner vi Flor og Fjære, verdens nordligste tropehage. Det er en fantastisk opplevelse av farger, blomster, palmer, eksotiske trær og fred. Stedet gir et innblikk i hva det er mulig å få til med pågangsmot, fantasi og oppfinnsomhet. Et sted som bare må oppleves! Ved ankomsten blir vi møtt av guiden som forteller hele historien om dette stedet og viser oss rundt. Etter om- visningen får vi servert en fortreffelig lunsj, litt utenom det vanlige. Etterpå rusler vi litt rundt på egen hånd, nyter og får inspirasjon i det vakre anlegget, før båten tar oss med tilbake til Stavanger. Felles middag på hotellet om kvelden. 

 

Dag 4 - Stavanger - Lysefjorden - Vrådal

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og starter på dagens tur via Lysefjorden til Setesdal. Vi blir med fergen inn Lysefjorden. På turen passerer vi blant annet Prekestolen og Kjerag, vel kjent i forbindelse med basehopping. Er vi heldige, får vi kanskje med oss opplevelsen av å se noen hoppe også. Etter ankomsten til Lysefjordbotten, kjører vi den korte veien opp til Ørneredet, hvor det blir en pause. Derfra kjører vi videre til Vrådal og Straand Hotel.  Etter vi har sjekket inn blir det felles middag og hyggelig samvær siste kvelden.

 

Dag 5 - Vrådal (Setesdal, Telemark) - Hjemsted

Vrådal - hjemsted Hjemturen går gjennom vakker Telemarksnatur tilbake til Oslo og Østfold. Vi avslutter med lunsj på veien. 

 

 

Grupper på forespørsel, be om tilbud på ønsket opplegg!

  

 

 

Flor og fjaere 2017
Pris kr. 9.785,-
per pers. i dobbeltrom.


 Tillegg for enkeltrom  kr. 1780,-


Inkl. i pris:

  • Busstransport 
  • 1 natt Farsund  Fjordhotel, Farsund 
  • 2 netter Thon Hotel, Stavanger
  • 1 natt Straand Hotel, Vrådal
  • 4 frokoster, 5 lunsjer, 3 middager, 1 kveldsmat
  • Guider og innganger
  • Reisevertinne/vert.

Besøk oss på Facebook

Kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 69 25 02 22

Til toppen