Bli med på tur til Rjukan og Marispelet

chartertur 2017 A5 6s 18

Bli med på tur til Rjukan og Marispelet

23. juli -26. juli 2019

Pris kr. 6.275,- pr. pers. i dobbeltrom.
Tillegg enkeltrom kr. 750,-

 Inkl. i prisen:

  • 3 netter Gaustablikk Høyfjellshotel
  • 3 frokost, 4 lunsj, 3 middager •
  • Billett til Marispelet
  • Utflukter i området iht. program

 

 

rjukanfossenVi er trygge på at mange vil ha glede av å bli med på en tur som dette! Norges åttende verdensarvsted strekker seg fra Møsvatn ned gjennom Vestfjorddalen og Rjukan, over Tinnsjø og helt ned til Notodden. Dette er historien om vannkraft, industri, transport og bysamfunn som nå er bevart for ettertiden. I tillegg er som vi vet Vemork anlegget godt kjent gjennom historien om tungtvannsaksjonene under annen verdenskrig.Rjukan – Notoddens industriarv må oppleves, der den er, i Telemarks spektakulære natur. Vi tar deg med så du får oppleve alt dette!  Mye – svært mye – skjedde på få år, og det gir denne turen en ekstra dimensjon. I tillegg til besøk på Vemork tar vi deg med på en uforglemmelig detaljert omvisning både i selve Rjukan byen og inne på fabrikk-området! Om du allerede har vært på Rjukan så er det bare fint, vi lover at vi har mange spennende overraskelser på lager!

Vi skal bo komfortabelt på Gaustablikk Høyfjellhotell, et godt utgangspunkt for korte og lange turer.

marispeletMarispelet ved Rjukanfossen- Telemarks Romeo og Julie-historie på kanten av juvet ut mot Vemork og Rjukanfossen. Sommerens vakreste kjærlighets-historie.Marispelet ved Rjukanfossen er i sannhet et drama på kanten av stupet. Her får publikum oppleve den gripende kjærlighets-historien om den viljesterke Mari og fattiggutten Øystein.Skuespillere og musikere spiller sammen med en stor gruppe fantastiske lokale amatører og gjør dette til en ”kulturbombe” i følge Telemark Arbeiderblad.Når Rjukanfossen slippes i siste scene og de elskende står på kanten av stupet sitter publikum med klump i halsen og Marispelet lever opp til Mona Levins anmeldelser om å være et spel av “spektakulært merke”.Musikken er vakker og bærer med seg røtter fra folke-musikken. Dette suppleres med vakker kveding fra lokale folkemusikere.

Dag 1. Avreise fra hjemsted med kurs for Telemark.Vi starter med et besøk på Vemork hvor dagens lunsj også blir servert. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2. Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen for en rundtur i området. Felles lunsj og middag på hotellet.

Dag 3. Denne dagen slapper vi av på hotellet og nærmiljøet. Frokost, lunsj og middag på hotellet før vi kjører til Mari-spelet hvor vi skal nyte kvelden.

Dag 4. Frokost og lunsj på hotellet før vi tar plass i bussen og starter på hjemveien. Vi ønsker velkommen med opplevelsesrike dager.

 

 

Til toppen