Påsketur til Bornholm

bornholm12

18. april - 21. april 2019.
Bli med og opplev våren på Bornholm som også blir. Bli med og opplev våren på Bornholm som også blirkalt «Solskinnsøya» på grunn av sitt milde klima ogdet høye antallet soltimer per år.Midt i Østersjøen finner vi en liten dansk øy som ofteomtales som kontrastenes øy. Her skifter landskapetfra de flotteste sandstrender til klipper og granittmassiver som stuper rett i havet.

 

 

 

 Dag 1 - Oslo/Østfold - Bornholm

Hotel Griffen

Vi starter fra Oslo og kjører gjennom Østfold til Ystad, hvor vi går om bord i fergen som tar oss med til Bornholm. Stopp for lunsj på veien til Ystad. Vi ankommer Bornholm på kvelden og sjekker inn på hotel Griffen som ligger sentralt til i Rønne.

Her blir det felles middag etter ankomst.

Hotel Griffen 4 Hotel Griffen 9 Hotel Griffen 3

 

Dag 2 - Utflukter på Syd-Bornholm

Sandvig Strand SandvigVi møtes på hotellet kl. 10.00 og blir med på sightseeingVi møtes på hotellet kl. 10.00 og blir med på sightseeingmed vår lokale guide på Syd-Bornholm. Vi starter med enkort rundtur i Rønne før vi fortsetter via Aakirkeby og ut tilBornholms flotte strand Dueodde. Her er sanden så fin atden i sin tid ble benyttet i timeglass. Neste stopp på turener Snogebæk, hvor det finnes restauranter og røkerier medspennende bornholmske fiskespesialiteter. Her finner vi ogsåen liten sjokoladebedrift med håndlaget sjokolade og egetlite utsalgssted, samt flere små spennende butikker. Ferdenherfra går til Nexø, som er forfatteren Martin Andersen Nexøsbarndomsby, og videre langs kysten til Svaneke, en megetsjarmerende liten by, hvor vi får en enkel lunsj denne dagen(inkl.) Her blir det anledning til å bese seg litt på egenhånd.Etter besøket her fortsetter vi gjennom de fine fiskestedeneListed og Bølshavn. Siste stopp på veien tilbake mot Rønne erAlmindingen – Danmarks 3. største skog med det 3. høyestepunktet i Danmark - Rytterknægten på 162 moh.Denne dagen skal vi på en kveldsutflukt og møtes ved bussenkl.17:30. Vi skal besøke Chauteau L1. Gadegaard -Bornholms vingård. Det blir mulighet for vinsmaking for desom ønsker det (tillegg).På gården får vi servert deilig grillmat før retur til hotellet.

Nordbornholms Rogeri Allinge Hullehavn Svaneke

 

Dag 3 - Utflukter på Nord-Bornholm

GudhjemVi starter dagen med frokost på hotellet før vi møtes i bussenVi starter dagen med frokost på hotellet før vi møtes i bussenkl. 10.00. Denne dagen blir det utflukt til Nord-Bornholm medlokal guide. Vi kjører nordover via Muleby og Harsle tilHammershus Slotsruin, hvor vi spaserer opp til den gamle,imponerende festningen fra 1200-tallet.

For de som ikkeønsker å bli med opp er det en cafe og et museum man kanbesøke. Herfra går turen videre til tvillingbyene Sandvik og Allinge.Vi kjører videre kystveien gjennom Sandkås og Tejn til Gudhjem hvor det blir servert lunsj. Der får vi smake på Bornholmske spesialiteter. Etter lunsj blir det tid til en titt på Gudhjem med sitt særpreg. Dagens sightseeing avsluttes medet besøk i Østerlars Rundkirke, den største av Bornholms firerundkirker, alle fra 1100-tallet. Etter en spennende dag vil vivære tilbake på hotel Griffen igjen ca. kl.16.00 – 17.00.

Felles middag på hotellet om kvelden.

Hammershus Christiansofarten Gudhjem Oesterlars rundkirke1

 

Dag 4 - Bornholm - hjem

Vi sjekker ut fra hotellet og setter kursen hjemover igjen via fergen til Ystad. Det blir lunsjstopp underveis til Norge.

Vi forbeholder oss rett til endring på rekkefølgen av utfluktene

 

 

 

Pris kr 6.985,- per pers. i dobbeltrom.

Tillegg enkeltrom kr. 1.020,-
Tillegg for havutsikt kr 810,- (ligger mot trafikkert vei)

Inkl. i prisen:

  • Busstransport
  • 3 frokoster, 3 lunsjer, 3 middager
  • Utflukt dag 2 og 3
  • Reisevert/vertinne med på turen.
Til toppen