Gøta Kanal- Kalmar- Öland- ”Glassriket”

kalmar slott 17. - 21. juli 2019

 

Dag 1.

Avreise fra hjemsted etter avtale med kurs for Linköping som er vårt mål første dag. Her skal vi bo på Quality Hotel Ekoxen, felles middag på hotellet. Lunsj-stopp ved Karlstad (ikke inkl.).


Dag 2.

gotakanalVi starter dagen med frokost før vi skal en tur på GøtaVi starter dagen med frokost før vi skal en tur på GøtaKanal Berg – Borensberg inkl. lunsj (9 sluser og 2 akvedukter)avgang kl. 10:00. Etter ankomst ca kl: 13:30 setter vi kurs forKalmar hvor vi blir i 2 netter.Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 3.

olandFrokost før vi skal en tur på Kalmar slott som erFrokost før vi skal en tur på Kalmar slott som erNordens best bevarte renessanseslottet. Etter besøket her tarvi plass i bussen og kjører over til Öland. Langs fastlandetskyst strekker Öland sin fjorten mil lange, jevne horisontlinje.I vest gir Kalmarsund grense mot Småland og i øst liggerØstersjøens ubrutte vannflate. Øya er bare en og en halv miltvers over på sitt bredeste. Alle har glede av å oppdage Ölandsunike naturverden og gledes av de mange kulturminnene. Påsøndre Öland er floraen enestående og fuglelivet veldig rikt.Her finnes flere vekster og dyr som ikke finnes andre steder ihele verden. Dette har sitt utgangspunkt i hvordan markedenebrukes og hvordan de er inndelt. Vi finner også Sverigessommerslott Solliden på Öland. Dette er oppført i italiensk stilog har ett flott parkanlegg. Vi har med oss en guide som vilfølge oss denne dagen i ca 8 timer.Det blir besøk også på Solliden slottspark hvor også dagenslunsj blir servert i Paviljongen.Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 4.

Avreise fra hotellet etter frokost. Denne dagen skal viAvreise fra hotellet etter frokost. Denne dagen skal vibesøke “Glassriket” På vår tur i gjennom ”Glassriket” finnermange av Sveriges mest kjente glassbruk.Vi kan blant annet nevne Kosta Boda / Orrefors som vel kansies å være kjent blant de fleste av oss. Her får vi en guidetomvisning og dagens lunsj blir også servert her.Vi fortsetter så mot Värnamo hvor vi skal bo på Scandic hotel,felles middag på hotellet om kvelden.

kalmar

Dag 5.

Frokost før avreise fra hotellet med kurs mot UllaredFrokost før avreise fra hotellet med kurs mot Ullaredpå vår vei hjemover. Her blir det anledning for både handlingog bespisning for de som ønsker. Vi møtes i bussen igjen tilavtalt tid og setter kurs for Norge.

gotland2

Pris per pers. i dobbeltrom/lugar kr 7.980,-

Inkl. i prisen:

  • Transport i turistbuss
  • 1 natt Linköping
  • 2 netter Kalmar
  • 1 natt Värnamo
  • 4 frokost
  • 3 lunsj
  • 4 middager
  • Tur på Gøta Kanal
  • Omv. Kalmar slot
  • Tur til Öland

Tillegg enkeltrom/lugar kr. 1.480,-

Til toppen